Bed & Breakfast i England

Bed & Breakfast i England

Bo på Bed & Breakfast när du reser till England!

Att bo på Bed and Breakfast i England är en fantastisk upplevelse. I England är Bed and Breakfast-utbudet väldigt stort, speciellt i den vackra landsbygden. Men att bo på Bed and Breakfast är minst lika härligt i en storstad så som London, Manchester eller Liverpool. Välkommen att läsa vår guide nedan om B&B i härliga England!

Fördelarna med att bo på ett B&B i England

Att bo på ett Bed and Breakfast i England är fantastiskt. Även om ett lyxigt hotell kan vara härligt på sitt sätt så är det en helt annan upplevelse att välja att bo på ett B&B istället. Många gånger kan Bed and Breakfast innebära att du bor med en familj som öppnat upp sitt hem och skapat enklare hotellrum. Då får du verkligen lära känna kulturen på riktigt, samtidigt som du får värdefulla tips från riktiga locals så som vart den bästa puben ligger, vilka sevärdheter du inte får missa och mycket mer.

Ett B&B kan också vara som ett riktigt hotell, skillnaden är att det oftast är väldigt mycket bättre priser. I London, Manchester och Liverpool där hotellpriserna kan bli väldigt höga, speciellt för en hel familj, är B&B ett väldigt bra alternativ. Oftast är Bed and Breakfasts belägna väldigt centralt men ofta lite undangömda. Tänk på att kika in de mindre gatorna, ofta belägna mellan de stora avenyerna.

Bed & Breakfast tycker vi på Englandguiden.se är underskattat, det är ett riktigt härligt boendealternativ som fler människor borde våga testa!

Att bo på Bed & Breakfast på landsbygden

När du besöker landsbygden i England så är det oftast Bed and Breakfast som gäller. De stora hotellkomplexen tillhör storstäderna och för landsbygden är det de små, mysiga och familjära B&B som är mest populära. Självklart finns det lyxigare hotell också, men i den här guiden vill vi rekommendera enklare och mindre B&B som garanterat kommer göra din upplevelse i den engelska landsbygden extraordinär.

Ett måste om du vill uppleva landsbygden i England är Cotswold. I denna landsbygd upplever du mysiga gårdar, öppna fält, pastorala landskap, lummiga pittoreska hus och ståtliga herrgårdar. Dessutom en mängd lokala pubar där alla känner alla med väldigt härlig stämning, ofta livemusik och fler än tio olika öl-sorter.

Andra orter med fantastiska Bed and Breakfasts är Bath, med sin fantastiska konstscen, härliga pubar och barer. Där får du såklart inte missa att ta ett dopp i det mineralrika vattnet som Bath fått sitt namn ifrån, den mest kända platsen är Thermae Bath Spa. En annan ort med härliga B&B är Stratford-upon-Avon, mest känt för att vara Shakespeares födelseort. Men orten har såklart också andra fantastiska turistattraktioner såsom pubar, cykelturer och mycket mer. 

Viktigt att komma ihåg när du reser till England och bor på B&B

Viktigt att komma ihåg när du reser till England och bor på B&B är att packa ner en adapter till dina elektroniska apparater. Uttagen är nämligen inte detsamma som i Sverige. Ibland på B&B kan det vara delade badrum. Om detta inte är något du uppskattar rekommenderar vi att du dubbelkollar detta innan du bokar.

På ett Bed and Breakfast varierar frukosten, oftast är den helt hemlagad och då bjuds det ofta på klassisk Engelsk frukost med bönor, ägg, bacon samt rostat bröd och marmelad. Väldigt gott tycker vi!

Ha en fantastisk resa och våga upplev Bed and Breakfast!