Hotell i England

Hitta ditt bästa hotell när du reser till England!

Att resa till England är fantastiskt, oavsett om du är ute efter en enklare boning eller riktig lyx och flärd, i England hittar du faktiskt både och. Såklart finns det även “mitt i mellan”-alternativ, perfekt för dig som kanske reser med familjen och bara vill ha något praktiskt och fräscht. I denna guide vill vi upplysa dig lite mer om vart du hittar riktigt härliga hotell för vistelser i England, dessutom vilka städer som har finast hotell och vart du bör bo om du endast letar efter enkla och praktiska övernattningar. Vi delar även med oss av vissa fallgropar som du bör undvika och hur du får ut så mycket som möjligt av din vistelse på hotell i England!

Tips för dig som planerar att bo på hotell i England

Visst är det härligt att få planera en resa ut i världen! Vi på Englandguiden.se vill nästan påstå att det är det bästa som finns. Men för att få ut de mesta av din resa och hotellvistelse kan det vara bra att ha lite koll på vissa grundläggande saker. I England är det mycket som fungerar på samma sätt som hemma i Sverige, men en del saker kan vara bra att ha koll på innan du packar din väska och checkar in på ett hotell i England.

Exempelvis så behöver du alltid packa ner en adapter. På de enklare hotellen är det nästan helt säkert att det inte finns några uttag liknande de som vi har i Sverige. På de finare hotellen brukar det ibland finnas, men för att vara helt säker bör en adapter alltid finnas i bagaget.

En annan sak vi tycker är bra att ha koll på man ska bo på hotell i England är att du alltid förväntas ge dricks - både på restauranger, barer och på hotellet du bor på. Är det någon som hjälper dig bära in ditt bagage förväntas dricks, samma till servitriser när du betalar för din mat och till bartendern som serverar din drink. Detta gäller även i hotellets barer och restauranger. När du ger dricks kan du tänka ungefär 10% utöver priset på notan, det brukar bli relativt lagom. 

För dig som gärna bor exklusivt under din vistelse i England

När man pratar exklusivitet i England så är valen många, speciellt när det kommer till storstaden och huvudstaden London. Där ligger några av de mest exklusiva hotellen i världen men också många anrika, enormt lyxiga hotell.

Du känner säkert till hotellen “The Ritz” och “The Dorchester”. På The Ritz bor du i klassisk anda i enormt lyxiga rum, kanske tar du en massage på rummet och sedan avnjuter en av Londons mest fantastiska och berömda Afternoon Tea. På The Dorchester bor du elegant, i klassiskt inredda sviter. Gourmetrestaurangen på The Dorchester har blivit belönad med Michelinstjärnor och hotellet har självklart en spaavdelning med kristallkronor i taket.

Det finns såklart många andra lyxiga hotell i England också, till exempel i Manchester, Liverpool och Cotswold. 

För dig som vill bo bra och praktiskt men inte allt för dyrt

Det finns såklart många hotell att uppleva runt om i fantastiska England. Kanske reser du med familjen och vill bo centralt och fräscht men inte allt för dyrt. Då finns de många alternativ för dig. I några av de mest populära orterna London, Manchester och Liverpool så finns det något för alla.

Många reser till Liverpool och Manchester för att gå på fotbollsmatcher med de populära fotbollslagen Manchester United och Liverpool FC. Då är det oftast fotbollen som står i centrum och när det kommer till boendet så är det viktigaste att det ligger centralt och nära de stora arenorna. Välj då möjligen ett större komplex som både ligger nära de stora arenorna men som också erbjuder frukost och middagsalternativ. Då kan du och familjen eller ditt kompisgäng lägga all er tid på fotbollen och kanske till och med hinna uppleva några av de fantastiska museum som erbjuds, dedikerat till fotbollen eller lite av det fantastiska shoppingutbudet som de båda städerna levererar. 

Kanske du vill bo på någon av våra favorit-hotellkedjor?

Marriott

Stilrent inrett, alltid fräscht och bra service, samt att de alltid serverar kontinental frukost!

Hilton

Har både bar och restaurang, samt en fantastisk frukost.

Holiday inn

Enklare hotell men dock fräscht, har inte alltid restaurang men serverar alltid kontinental frukost som garanterat kommer mätta allas magar. 

Bo på hotell i England, servicen är fantastisk och det kommer garanterat bli en upplevelse du sent kommer glömma.