Boende i England

Hitta ditt bästa boende när du reser till England!

Planerar du att besöka England? Vad roligt! Det finns otroligt mycket att se och göra under en vistelse i England. Innan du planerar vad du ska hitta på i England så kan det vara bra att ha någonstans att bo under vistelsen, eller hur? Det finns många olika typer av boenden att välja mellan. Vi har tagit fram den perfekta guiden till dig när det gäller boende i England, så att du enkelt ska kunna välja den typ just du önskar. Läs mer nedan!

Bed and Breakfast (B&B)

Detta är den mest kända formen av budgetboende i England, där betydelsen är precis som namnet berättar - att du som gäst får en säng att sova i och frukost på morgonen. Många av dessa Bed and Breakfast är familjeägda privata hem eller gårdar, på det sättet får du känna dig som en del av familjen och uppleva hur det är att faktiskt leva i England på riktigt. Bed and Breakfast kommer vanligtvis med vänliga värdar och en hemlagad frukost varje morgon. Boendet på B&B är oftast väldigt enkelt, standarden brukar vara något enklare än på ett hotell, men det är ett fullt överkomligt sätt att övernatta i England på, dessutom mycket prisvärt om man är en hel familj.

Läs mer om Bed & Breakfast i England här >>

Boende i England - Bed & Breakfast

Hotell

I England hittar du både hotellkedjor men också fristående hotell. Det finns såklart enklare hotell men också lyxigare alternativ, allt beror på vad du är ute efter och hur du vill spendera din vistelse. Självklart finns det också “mitt i mellan”-alternativ, för dig som vill ha något praktiskt men fräscht. Det som är bra med hotell är att du i de flesta fall vet vad du får; ett rent, bekvämt och modernt rum med ett anständigt utbud av faciliteter i rummet. 

Läs mer om hotell i England här >>

Hostel

Om du söker efter ett prisvänligt alternativ så kan vandrarhem eller hostel vara någonting för dig. I de flesta städerna i England finns flera prisvärda, enkla och fräscha vandrarhem. Det finns både rum som man delar med andra, men också privata rum. Det kan vara bra att veta att man ibland delar badrum med andra gäster, även fast man har ett privat rum. Det kan vara bra att kolla upp i förväg om du inte vill dela badrum med någon annan. Många vandrarhem ligger vackert till med en trevlig omgivning vilket gör just denna boendetyp perfekt för friluftssemester. 

Boende i England - Hostel
Boende i England - Eget boende

Självbetjäning/Eget hushåll

Varför inte uppleva den brittiska kulturen genom att välja ett boende med självhushåll? Det ger dig en stor frihet och otroligt många valmöjligheter. Du väljer själv ditt boende utefter din budget. Kanske du väljer att bo i en pittoresk stuga i Cornwall, i en häftig lägenhet i London eller i ett radhus i fantastiska Manchester. Oavsett hur du vill bo, lyxigt eller något enklare, så finns det hur mycket som helst att välja mellan! Oftast får man, genom att bo i självhushåll, chansen att känna sig som en del av lokalbefolkningen, då hushållen oftast kommer komplett med de apparater och köksgeråd som du behöver. Du kommer känna att det känns som ditt eget hem, utan personal som det är när du bor på hotell och du tar dig till den lokala matbutiken på samma sätt som din engelska granne. Kanske du finner en engelsk kokbok i köket, så att du kan skapa härliga brittiska måltider. Varför inte testa en engelsk paj? Mums!

Bra saker att tänka på vid boende i England

En bra sak att komma ihåg att packa ned i resväskan när du ska till England är en adapter. Detta eftersom eluttagen i England inte är likadana som dem vi är vana vid i Sverige. Ta med en adapter som omvandlar ett Engelskt uttag till ett svenskt uttag så att du kan ladda din telefon, rakapparat, eltandborste med mera. Vi kan också rekommendera dig att packa ned en regnjacka. Det kanske inte låter speciellt härligt, men vädret i England varierar och ibland kan regnovädret komma väldigt plötsligt.

Oavsett vilken typ av boende du väljer för din vistelse i England så är vi säkra på att du kommer få en superhärlig vistelse! Stannar du en längre tid i England kanske du till och med har tid att testa flera olika typer av boendetyper, för att sedan bestämma dig för vilken typ som du gillar mest. Trevlig resa!