Hotell i London

Hitta ditt bästa hotell när du reser till London!

Att bo på hotell i London är verkligen magiskt och något vi på Englandguiden.se verkligen rekommenderar dig att göra om du planerar en resa till London. Hotellen i London håller oftast hög standard, om du väljer ett av de billigaste hotellen kan du dock inte vara lika säker på att standarden är densamma som i Sverige. Men vart hittar du egentligen de bästa hotellen oavsett prisklass?

I denna guide vill vi berätta lite mer om att bo på hotell i London. Välkommen! 

I London hittar du riktigt lyxiga hotell

I London kan du verkligen hitta allt mellan himmel och jord, speciellt om du är ute efter de där lite extra lyxiga och exceptionella. I den stora staden London så finns allt, dessutom många hotell du säkert känner igen från filmer du sett.

Femstjärniga The Ritz är säkert ett sådant, hotellet är känt från filmen Notting Hill. Här bor du i enorm lyx och flär, äter middag i Michelin standard och med service i världsklass. Listan med kända namn som spenderat sin vistelse i London på The Ritz är lång, varför inte uppleva hotellet du med?

Andra väldigt fina och lyxiga hotell i London med likvärdig standard är The Dorchester, The Savoy, The Mayfair, Dukes och många fler. Alla har de gemensamt att standarden är enormt hög, den bästa i världen skulle många säga. Viktigt att komma ihåg är att vissa hotell faktiskt har klädkoder som man respektfullt måste följa.

Priset för en vistelse är såklart hög, alltifrån 5.000-80.000 kr för en natt får man vara beredd att betala, men då kommer såklart servicen därefter. Att bo i sådan lyx som man gör på ett hotell i den klass är något helt utöver det vanliga som verkligen borde upplevas om man får chansen. 

Andra bra hotell i London

För dig som gärna bor bra men inte fullt så dyrt som på de exceptionellt lyxiga hotellen finns det såklart många alternativ. Flera hotellkedjor är aktiva i staden såsom Radisson, Marriott, Hilton, Ibis och många fler. Dessa kedjor brukar oftast hålla bra standard och vara belägna relativt centralt.

Väljer man att bo på en hotellkedja vet man oftast vad man kan förvänta sig; rena och fräscha rum, kontinental frukost och bra service. Allt man behöver för en vistelse i London. Priserna för hotellövernattning är klassat något högre jämfört med vad vi betalar i Sverige, man får åtminstone tänka sig någonstans mellan 1500- 3000 kr för en natt på hotell i London om man vill ha bra standard.

Kan du tänka dig att bo utanför London blir priserna givetvis lägre och med Londons välutvecklat tunnelbanesystem blir restiden ändå inte så lång. 

Budgetvarianter på hotell i London

Självklart finns det billiga hotell i London med, men dessvärre blir oftast standarden lägre än vad vi är vana vid i Sverige. Man kan dessutom inte räkna med någon vidare service, men är det bara en säng du vill sova i så fungerar helt klart budgetvarianterna utmärkt. Ibland erbjuder pubar enklare hotellrum att hyra, där kan man verkligen komma ner i pris och dessutom har du nära till ölen!

Om du ändå förväntar dig något högre standard rekommenderar vi att boka hotell i utkanten av London eller överväga att ta in på ett Hostel, B&B eller liknande för att komma ner något i pris. Semestra i London och ta in på hotell, vi lovar att det är fantastiskt!