Hostel i England

Bo på hostel när du reser till England!

Söker du efter ett budgetvänligt boende för din vistelse i England? Då har du kommit helt rätt! Ett budgetvänligt alternativ för boende i England är nämligen Hostel, eller vandrarhem som det också kallas. Det kan vi på Englandguiden.se allt, och lite till, om. Vi vill dela med oss av vår kunskap om Hostel och vandrarhem i England till just dig, för att du ska få ut så mycket som möjligt av din vistelse.

Vad kan jag förvänta mig från ett hostel i England?

Du kan förvänta dig att ett hostel vanligtvis är av något lägre standard jämfört med ett hotell. Men många tänker sig nog att hostel betyder en våningssäng i ett rum som delas med andra gäster, men det är faktiskt inte helt sant. Det finns många olika typer av hostel. Det finns både hostel där man delar rum med andra, men det finns också de hostel som har privata rum. Ibland delar man badrum med andra gäster, även fast man har ett privat rum. Det kan vara bra att kolla upp noga, om man gärna vill ha ett privat rum med eget badrum. 

Många vandrarhem har en bar, café och restaurang. Men vissa rum har också självhushåll vilket gör att du kan laga din egen middag om du så önskar, för att kunna utnyttja dina kulinariska talanger. 

Du behöver inte oroa dig över om ett hostel passar dig i din ålder, hostel passar för alla åldrar! Något som är härligt är att det oftast finns allmänna sällskapsytor, vilket är perfekt för att utbyta tips eller dela reseberättelser med andra resenärer från hela världen. 

Vart hittar man hostel att boka i England?

Den största föreningen i Storbritannien inom hostel är “The Youth Hostel Association”. Det finns även många vandrarhem på “Hostel World”. Ta en kik där om du är intresserad av att bo på hostel under din vistelse i England. 

Hostel i England ligger oftast i vackra omgivningar

Många vandrarhem ligger vackert till med en trevlig omgivning, vilket gör just denna boendetyp perfekt för friluftssemestrar. Kanske du vill uppleva den härliga naturen i Lake District med sina gnistrande sjöar, mysiga dalgångar och pittoreska byar? Eller faller du mer för storstadslivet? Då kanske du istället vill besöka huvudstaden London. Där finns så klart också många hostel att välja mellan. En annan mysig stad i England är Manchester, som är Englands tredje största stad. Mest känd är nog staden för sina två fotbollslag, Manchester United och Manchester City. Men staden har mycket mer än fotboll att erbjuda! Boka in en hostelvistelse i Manchester och se det med egna ögon! 

Viktiga saker att tänka på när du bokar in en hostelvistelse i England

Det kan vara bra att veta att i England så ser inte eluttagen ut på samma sätt som i Sverige. Därmed passar inte våra svenska kontakter i deras eluttag. Glöm därför inte att packa ned en adapter i din resväska. Det kan också vara bra att packa kläder för olika väder, för vädret kan faktiskt skifta ganska snabbt i England och man vet aldrig när regnskuren infaller. 

Trevlig resa till England!