Flyg till England

Hitta bästa flygresan till England!

Funderar du på, eller har du kanske redan bestämt dig, för att resa till England? Vad roligt! Då kommer du förmodligen att välja att flyga dit, även fast det är fullt möjligt att ta sig dit med tåg men då får du vara beredd att lägga ungefär 1,5 dag på resan. Det finns flera möjligheter för flyg till England, beroende på vart i Sverige du bor. Se vilka möjligheter som finns i vår guide nedan!

Direktflyg till England

Bor du i vår härliga huvudstad Stockholm och vill flyga direkt från Arlanda så kan du antingen resa med British Airways eller SAS till London Heathrow, som är Europas största flygplats. Bara att komma till Heathrow är en upplevelse i sig. Annars kan du flyga till London Gatwick som är beläget söder om London, med flygbolagen Norwegian eller easyJet. Det tar inte speciellt lång tid att flyga till London, omkring 2,5 timmar. Vill du inte flyga till London så kan du även flyga till Edinburgh eller Manchester direkt från Stockholm Arlanda. 

Eller kanske du bor i goa, glada Göteborg? Då kan vi berätta att det även går direktflyg därifrån. Du kan antingen flyga till London Stansted, London Heathrow eller London Gatwick med flygbolagen Ryanair, British Airways eller Norwegian. Vill du hellre resa till Edinburgh eller Manchester? Då kan du ta direktflyget med Ryanair. 

Du som bor i södra Sverige kanske föredrar att flyga från Köpenhamn Kastrup? Därifrån finns det direktflyg till en mängd engelska destinationer. Både SAS och British Airways flyger till London Heathrow, medan Norwegian och easyJet flyger till London Gatwick. 

Är du istället intresserad av att besöka fotbollsstaden Liverpool? Då kan du flyga till Manchester och sedan ta tåget som tar cirka 1 timma till Liverpool. 

Observera att flygdestinationerna är föränderliga och kan komma att ändras. Du kan enkelt gå in och söka på dina orter och datum på exempelvis supersavertravel.se

Hur mycket bagage får jag ta med mig?

Detta beror på vilket flygbolag du kommer att resa med. Hos de flesta flygbolag så får du ta med sig ett handbagage som du har med dig in på planet kostnadsfritt och vill du ha med dig mer bagage så får du oftast betala extra för det. Kom ihåg att kolla upp reglerna för hur stor ditt handbagage får vara, det varierar från flygbolag till flygbolag. Den generella överenskommelsen mellan flygbolagen är att den får vara 56 x 45 x 25 cm. Men flyger du exempelvis med Ryanair så får handbagaget endast vara 40 x 20 x 25 cm. 

Tänk också på att mängden vätska du får ha i ditt bagage är begränsad. Med vätskor avses bland annat parfym, krämer, geléer, tandkräm, hårspray med mera. Varje enskild behållare får enbart innehålla 100 milliliter och produkterna ska läggas i en genomskinlig återförslutningsbar plastpåse som rymmer max 1 liter. Dessa plastpåsar finns på flygplatsen innan du går igenom säkerhetskontrollen. All information om vätskor i handbagaget, så som vilka produkter som räknas som vätskor, finner du inne på Transportstyrelsens hemsida

Att ta sig från flygplatsen

Oavsett vart du ska bege dig efter att du landat på en flygplats i England så är det alltid relativt enkelt att ta sig till sin slutdestination. Kanske du ska till någon av de populäraste orterna London, Liverpool eller Manchester? Landar du på London Heathrow så tar du dig smidigt in till London, Paddington Station, med Heathrow Express-tåget som endast tar 15-20 minuter. Tåget går var 15:e minut, så du behöver inte vara orolig över att behöva vänta länge på att komma in till stadspulsen. 

London Stansted ligger lite längre bort från staden, men även där finns “Stansted Express” som du kan ta till London Victoria går var 15:e minut och tar cirka 45 minuter. 

Flyger du till Manchester så finns det ett tåg från Manchester flygplats in till centrala Manchester. Tåget går frekvent (från klockan fyra på morgonen till klockan ett på natten). Tåget tar ungefär 25 minuter. 

Vill du hellre åka buss så finns National Express som tar dig från alla större flygplatser till många engelska destinationer. 

Det går så klart också att ta en taxi från flygplatsen, det finns alltid många taxi-bilar tillgängliga utanför flygplatserna men en risk kan vara att det tar lång tid beroende på trafikläget. 

Glöm inte försäkringen när du reser till England

England är inte längre med i EU, Europeiska Unionen. Därmed gäller inte det blå EU-kortet som du kanske är van att ha med dig när du reser inom EU. Därför är det viktigt att du har en privat försäkring. Ta reda på vad som ingår i din hemförsäkring och se om du kanske behöver en extra reseförsäkring.

Oavsett vart i England du ska resa så är vi helt säkra på att du kommer ha en trevlig resa och en trevlig stund på flygplanet. Det är ju en sån där perfekt lång flygresa på ett par timmar, lagom lång för att ta något gott att äta och dricka och kika i tidningen i stolsfickan. Trevlig resa önskar vi på Englandguiden.se!