Boende i London

Hitta ditt bästa boende när du reser till London!

Ska du besöka härliga London? Vad kul! Vi på Englandguiden.se älskar London. Det finns så otroligt mycket att se och hitta på. Det finns också många olika typer av boenden att välja mellan. Här berättar vi om vad du kan hitta för boenden i London!

Bed and Breakfast (B&B)

Utöver hotell i London så finns det även Bed and Breakfast. Det är den mest kända formen av budgetboende i England, där betydelsen är precis som namnet berättar; att du som gäst får en säng att sova i och frukost på morgonen. Boendet på B&B är oftast väldigt enkelt, standarden brukar vara något enklare än på hotell. Har du tid över tycker vi att du även ska ta dig ifrån storstaden London och ta dig ut i Englands landsbygd, att bo på Bed & Breakfast i Englands landsbygd, kanske på en familjeägd gård, är något utöver det vanliga! 

Boende i England - Bed & Breakfast

Hotell

Den vanligaste boendetypen i storstaden London är hotell. Det finns både stora hotellkedjor men också fristående hotell. Det finns så klart också enklare hotell men också lyxigare alternativ för dig som önskar det. Allt beror på dina preferenser. Det finns självklart också “mitt-i-mellan”-alternativ, för dig som vill ha något praktiskt men samtidigt fräscht. När du bokar ett hotell i London så vet du att du i de flesta fall får ett hotellrum med ett anständigt anbud av faciliteter i rummet. 

I London ligger några av de mest exklusiva och anrika hotellen i världen. Du kanske känner till hotellen “The Ritz” eller “The Dorchester”? På The Ritz bor du i klassisk anda i enormt lyxiga rum, kanske tar du en massage på rummet och sedan avnjuter en av Londons mest fantastiska och berömda Afternoon Tea. På The Dorchester bor du elegant, i klassiskt inredda sviter. Gourmetrestaurangen på The Dorchester har blivit belönad med Michelinstjärnor och hotellet har självklart en spaavdelning med kristallkronor i taket. 

Hostel

Om du söker efter ett prisvänligt alternativ så kan vandrarhem eller hostel vara någonting för dig. I London finns många prisvärda, enkla och fräscha vandrarhem. Det finns både rum man delar med andra, men också privata rum. Ibland delar man badrum med andra gäster även när man har ett privat rum. Ett hostel passar perfekt för dig som inte ska spendera speciellt mycket tid på rummet utan vill spendera tiden ute i Londons stadspuls. Men vi kan även rekommendera, om du har en längre semester, att ta dig ut från stadspulsen och ta in på ett hostel i Englands landsbygd. Många vandrarhem ligger vackert till med en trevlig omgivning vilket gör just denna boendetyp perfekt för friluftssemester.

Boende i England - Hostel
Boende i England - Eget boende

Självbetjäning/Eget hushåll

Varför inte uppleva den riktiga London-känslan genom att bo i ett eget hushåll under din vistelse där? Det ger dig en stor frihet och otroligt många valmöjligheter. Du väljer själv ditt boende utefter din budget. Oavsett hur du vill bo, lyxigt eller något enklare, så finns det hur mycket som helst att välja mellan! Oftast får man, genom att bo i självhushåll, chansen att känna sig som en del av lokalbefolkningen, då hushållen oftast kommer komplett med de apparater och köksgeråd som du behöver. Du kommer känna att det känns som ditt eget hem, utan personal som det är när du bor på hotell och du tar dig till den lokala matbutiken på samma sätt som din granne som är bosatt på heltid i London. Kanske du finner en engelsk kokbok i köket, så att du kan skapa härliga brittiska måltider.

Bra saker att tänka på vid boende i London

En bra sak att komma ihåg att packa ned i resväskan när du ska till London är en adapter. Detta eftersom eluttagen i England inte är likadana som dem vi är vana vid i Sverige. Ta med en adapter som omvandlar till ett svenskt uttag så att du kan ladda din telefon, rakapparat, eltandborste med mera. Vi kan också rekommendera dig att packa ned en regnjacka. Det kanske inte låter speciellt härligt, men vädret i London varierar och ibland kan regnovädret komma väldigt plötsligt. 

Oavsett vilken typ av boende du väljer för din vistelse i London så är vi säkra på att du kommer få en superhärlig vistelse! Stannar du en längre tid kanske du till och med har tid att testa flera olika typer av boendetyper, för att sedan bestämma dig för vilken typ som du gillar mest. Du kanske även hinner se andra orter än bara London i England, det finns så himla mycket mer än bara den härliga huvudstaden. Trevlig resa!