Fotbollsresor till England

Se ditt favoritlag i England spela fotboll!

När man pratar om England är det ofta fotbollen som många tänker på. Det är ju faktiskt härifrån fotbollslegendarer såsom David Beckham och Wayne Rooney kommer ifrån. För den fotbollsintresserade är England ett måste, så varför inte åka på en resa helt dedikerad till just fotboll? I vår guide berättar vi allt du behöver veta om fotbollsresor till England. Trevlig läsning!

Mer om Fotbollsresor till England

Visst låter det härligt med en resa som helt dedikeras till fotbollen och allt runt omkring sporten som så många älskar så mycket. På de engelska arenorna sitter du oftast mycket närmare planen än vad vi är vana vid här i Sverige, så på matcherna kommer du extra nära spänningen och missar ingenting. Det är nästan så nära att du till och med kan höra gnabbet på planen mellan de olika spelarna, fantastiskt eller hur?

Vi ser gärna att fotbollsresan startar på någon av landets olika pubar där du garanterat kommer mötas av mängder med fans som dricker öl , skålar och sjunger klubbsånger. En upplevelse utöver det vanliga som den fotbollsintresserade verkligen inte får missa. 

Olika resor och destinationer för olika lag

Beroende på vilket lag du håller på så finns det resor som dedikerar sig till precis ditt lag. Med resan får du oftast flygbiljett, hotell och dessutom ingår det alltid biljetter till specifika matcher. I storstäder som London spelas ofta stor matcher, till exempel när Arsenal möter Manchester United, Liverpool eller liknande. Hit reser många resebolag där allt ingår och det enda du behöver tänka på är att packa bagaget. Men det finns också resebolag som endast säljer matchbiljetter.

Ifall du, precis som många andra, faktiskt vill uppleva lite mer än bara fotboll under din resa bör du välja en sådant upplägg. Väljer du den typen av resa så sköter du resten av din resa själv, alltså bokande av boende, flygresan, transfer etc. Det kan till exempel vara bra om du reser med familjen, där alla kanske inte är intresserade av fotboll.

Till London reser, som sagt, många fotbollsintresserade då staden är hem åt många storklubbar i Premier League. Några av de största fotbollsklubbarna i staden är Tottenham Hotspur, Arsenal, Chelsea, Fulham FC och West Ham United. Till London åker du till exempel med BE RESOR, DYNAMO, GO sport, Resia, Ving, med mera.

Fotbollsresa till Manchester och Liverpool

Visst tänker man lite extra på fotbollen när man talar om Manchester och Liverpool? Det är ju faktiskt i de städerna några av Europas bästa fotbollslag spelar. Vill du uppleva spänningen på plats så rekommenderar vi verkligen att åka på fotbollsresa till Liverpool eller Manchester, beroende på vilket lag du håller på såklart, för visst är det något speciellt att uppleva lagets match på hemmaplan?

Förbered dig på mycket stoj och stim i städerna. Både i Liverpool och Manchester bor det enormt många fotbollsfantaster som följer sitt lag enormt hängivet. Matchdagen börjar oftast på den lokala puben där lagets supportrar samlas och sjunger match sånger och dricker öl. Sedan går de tillsammans till arenan där stämningen så klart är på topp. Visst blir du sugen på att resa till Manchester eller Liverpool på fotbollsresa?

Känner du, precis som vi, att de hade varit fantastiskt så rekommenderar vi dig verkligen att boka en sådan dedikerad resa. Antingen bokar du ett paket där allt ingår (flyg, hotell, biljett) eller så bokar du endast biljetten om du hellre tar hand om resten själv. Det finns en mängd olika resebyråer som tillhandahåller fotbollsresor till städerna, bland annat BE RESOR, Ving, La travel, OLKA och många fler. 

Tänk på att vara ute i god tid

Precis, det finns väldigt många som uppskattar fotbollen och som hängivet går på alla matcher, speciellt på de stora matcherna. Vill du vara säker på att du får biljett bör du vara ute i god tid. Vi rekommenderar också att jämföra de olika resebyråerna med varandra, speciellt om du letar efter en hel paketresa. I många fall finns det flera byråer som erbjuder samma typ av resa men för helt olika priser. 

Åk på fotbollsresa till England och upplev ditt favoritlag på plats. Vi lovar det är verkligen så fantastiskt som man tror! 

Fotbollsresor till London

Är du en fotbollsfantast? Eller kanske är någon du håller kär fotbollsfantast? Då är det perfekt att resa till London. För den fotbollsintresserade finns det antagligen ingenting som är så häftigt som att åka på fotbollsresa till London. Den allra störst publiksporten i London är just fotboll, och staden är hem åt många stora klubbar som spelar i Premier League. Läs mer om fotbollsresor till London i vår guide nedan!

Vilka klubbar kan man se i London?

Några av de största fotbollsklubbarna i London är Tottenham Hotspur, Arsenal, Chelsea, Fullham FC och West Ham United. Dessa klubbarna har hundratusentals fans, som mer än gärna trängs i arenan för att se dem spela. En av Englands hetaste derbyn är mellan lagen Arsenal och Tottenham Hotspur. Kanske du vill boka in en fotbollsresa för att se denna match och uppleva en riktig stämning i arenan. 

Hur är det att åka på fotbollsresa till London?

Kort sagt - riktigt roligt och stämningsfyllt! På de engelska arenorna sitter du oftast mycket närmre planen jämfört med vad du gör här i Sverige, vilket gör att du kommer extra nära spänningen och inte missar en sekund. Du kommer nästan så nära att du kan höra gnabbet mellan spelarna. Vi tycker att du ska starta med att komma i stämning inför matchen redan tidigt under eftermiddagen. Kanske du sätter dig på en av Londons härliga pubar, där du garanterat kommer möta mängder med fans som dricker öl, skålar och sjunger deras favoritklubbs sånger. 

För vem passar en fotbollsresa till London?

Många tror att om du åker på en fotbollsresa så har du inte tid för någonting annat än just fotbollen, och att du behöver älska fotboll för att åka på en sådan resa. Men det är faktiskt inte sant. Åker du på en fotbollsresa till London så har du gott om tid över till annat. Ta gärna med familjen eller kompisgänget till London under ett par dagar, du kommer ha tid över att se populära turistattraktioner så som London Eye, Picadilly Circus och London Bridge! 

Vad ingår i en fotbollsresa?

Många researrangörer arrangerar resor som är dedikerade till just fotboll, så kallade fotbollsresor. Beroende på vilket lag du är intresserad av att se, eller det lag du håller på, så finns det resor som dedikerar sig till just det specifika laget. I resan får du oftast en flygbiljett, hotell och biljetter till specifika fotbollsmatcher. Det som är så smidigt är att du bokat en resa där allt ingår, det enda du behöver tänka på är att packa väskan och sätta dig på flygplanet.

Det finns även vissa resebolag som väljer att enbart sälja matchbiljetter. Detta passar dig som vill uppleva mer än fotboll under resan, och vill ha mycket tid över för att besöka turistattraktioner. Då sköter du resten av resan själv, det vill säga att boka boende, flygresa och transfer. Detta är ett perfekt val om du reser tillsammans med familjen, där kanske inte alla är stora fotbollsfantaster.

Vart bokar jag en fotbollsresa?

En fotbollsresa till London kan du boka exempelvis med BE Resor, Dynamo, GO Sport, Resia, Ving med mera. Du väljer själv om du vill boka en fotbollsresa där allt ingår eller endast en matchbiljett där du själv bokar resten. 

Oavsett om du brinner för fotboll eller inte, så är det verkligen en stor upplevelse att se en fotbollsmatch i London! Trevlig resa till London och hoppas det lag du hoppas på vinner! Psst... Glöm inte bort att ta dig till en pub före matchen för att uppleva riktig stämning!