Hostel i London

Bo på hostel när du reser till London!

Söker du ett prisvänligt boende i London? Härligt! Då tycker vi att du ska testa att ta in på ett Hostel, eller vandrarhem som det också kallas, kanske du redan testat det? Det är en riktigt rolig upplevelse, då det oftast är människor från hela världen som bor på hostel. Du kan enkelt skapa kontakter och träffa nya vänner för livet. Du kan också vara säker på att du kommer få restips från de andra gästerna på hostelet, då de oftast är vänliga och vill dela med sig av sina tips. 

Hur är standarden på ett hostel i London?

I London finns flera prisvärda, enkla och fräscha vandrarhem. Du kan förvänta dig att ett hostel vanligtvis är av något lägre standard jämfört med ett hotell. Men många tänker sig nog att hostel betyder en våningssäng i ett rum som delas med andra gäster, men det är inte helt sant. Det finns många olika typer av hostel. Det finns både hostel där man delar rum med andra, men det finns också de hostel som har privata rum. Ibland delar man badrum med andra gäster, även fast man har ett privat rum. Det kan vara bra att kolla upp noga, om man gärna vill ha ett privat rum med eget badrum. 

Många vandrarhem har en bar, café och restaurang. Men vissa rum på vandrarhem har också självhushåll vilket gör att du kan laga din egen middag om du så önskar, för att kunna utnyttja dina kulinariska talanger. Kanske du vill tillaga en typisk engelsk middag, och kanske till och med någon av dina grannar på vandrarhemmet vill komma över till ditt rum på en middag.

Du behöver inte oroa dig över om ett hostel passar dig i din ålder, hostel passar för alla åldrar! Något som är härligt är att det oftast finns allmänna sällskapsytor, vilket är perfekt för att utbyta tips eller dela reseberättelser med andra resenärer från hela världen. 

Vart kan jag boka mitt hostel i London?

Den största föreningen i Storbritannien inom hostel är “The Youth Hostel Association”. Det finns även många vandrarhem på “Hostel World”. Sen finns det så klart även många vandrarhem på sidor så som Booking.com. Ta dig en kik där om du är intresserad av att bo på hostel under din vistelse i London. 

Om du har tid över, utforska övriga England och bo på hostel

Många vandrarhem i England ligger väldigt vackert till med en trevlig omgivning. Så klart är London en superfin stad och det är supersmidigt att bo på hotell där. Men om du är i England under en lite längre tid än bara över en weekend, tycker vi att du ska utforska resten av England! På landsbygden finns det många trevliga hostels. Kanske du vill ta dig till Lake District eller Cornwall. Det finns otroligt mycket att utforska i England och då är hostel ett perfekt sätt att bo!

Tänk på detta vid boende på Hostel

En bra sak att komma ihåg att packa ned i resväskan när du ska till England är en adapter. Detta eftersom eluttagen i England inte är likadana som dem vi är vana vid i Sverige. Vi kan också rekommendera dig att packa ned en regnjacka. Det kanske inte låter speciellt härligt, men vädret i England varierar och ibland kan regnovädret komma väldigt plötsligt. 

Trevlig resa till London, och ha en härlig vistelse på ett av alla Londons hostels!