Nöjeslivet i London

London är staden med det mångfacetterade nöjeslivet!

Är du ute efter nöje så är London staden du ska besöka, oavsett om du är ute efter galna nattklubbar, exklusiva barer, mysig Afternoon Tea, smakfulla restauranger, pittoreska pubar eller helt enkelt en riktigt rolig upplevelse. Upplev London på riktigt, våga ta dig ut i staden när mörkret faller och unna dig en riktigt härlig resa. 

Härliga dagsnöjen i London

Vi alla känner nog till att i London, eller England, generellt dricker man mycket té, gärna med tillhörande scones, smörgåsar, bakverk och ofta mycket annat, ett riktigt smörgåsbord helt enkelt. Detta är verkligen något vi tycker du borde uppleva under din resa till London. Afternoon Tea kan du nästintill hitta överallt, oavsett om du är ute efter något riktigt lyxigt eller en enklare tebjudning.

Några tips när det kommer till att uppleva Afternoon Tea är att besöka någon av de många finare lyxhotellen som erbjuder Afternoon Tea, The Ritz är ett sådant exempel. Här får du verkligen det du betalar för, service i världsklass och mycket olika tillbehör till de fantastiskt goda téerna och fantastiska lokaler.

Det finns också många trevliga ställen runt Hyde Park, och såklart, för att inte glömma Fortnum and Mason. Fortnum and Mason har dedikerat hela varuhuset till Te av alla dess slag. Här bjuds du på fantastiska téer, bakelser, lunch, middag och mycket mer. Du kan dessutom köpa med dig téer och annat hem!

Pubar och barer i London

London är, som vi nog alla vet, också kända för sina enormt många pubar. Det tycks faktiskt ligga minst en pub i varje hörn runt om Londons gator. Ofta har de som bor i staden sina favoriter som de alltid återvänder till och det är gärna de mindre pubarna som är mest fantastiska och verkligen bör upplevas. På pubarna är det ofta livat, alla känner alla och åldern varierar från noll till hundra i princip. Det finns en mängd välkända pubar, The Churchill’s Arms, ett måste om du befinner dig i Notting Hill till exempel. Puben är känd för sin enormt vackra utsmyckning, både under sommar och vinter. Under sommaren är puben helt klädd i blommor och under vintern sätts fler än 20.000 lampor upp på fasaden som verkligen lyser upp hela gatan. Det finns enormt många pubar att upptäcka, så vi rekommenderar att bara ta det lite som det kommer, du kommer garanterat hitta fler än en pub att upptäcka på din vistelse i London. 

Letar du efter lite mer sofistikerade barer finns det även där enormt många alternativ. Många varuhus har barer som serverar champagne och liknande men även här är de lite lyxigare hotellen väldigt duktiga och har ofta barer och restauranger som är helt fantastiska. Ibland har restaurangerna till och med Michelin-stjärnor, helt klart någonting som är värt att uppleva. Det finns dessutom gott om rooftop-barer att uppleva. Här hamnar du ovan staden med en vy som är helt fantastisk. Är det snarare nattliv du är ute efter finns det en mängd olika klubbar och barer som stänger sent. Det finns också enormt många kulinariska restauranger som du verkligen inte får missa, glöm inte kika på de lite mindre gatorna intill turiststråken, det är oftast där de mest fantastiska upplevelserna finns. 

Upplev Londons nöjesliv, det finns verkligen något för alla!