Englands natur

England är landet i väster med den fantastiska naturen!

Ska du åka till England och uppleva dess härliga natur? I så fall är vi på Englandguiden.se riktigt avundsjuka, då det är en riktigt härlig upplevelse som man inte kan få för mycket av. Englands natur är väldigt skiftande. Böljande kullar, dramatiska klippor, vackra vattendrag och magiska trädgårdar är bara en liten del av vad du kan se i England.

I mellersta och södra England består naturen mestadels av låga kullar och slätter, men i norr (till exempel bergiga Lake District, Pennines och Yorkshire Dales) och i sydväst (till exempel Dartmoor och Cotswolds) finns det högland, vilket kännetecknas av att det ligger minst 200 meter över havet.

London är det största storstadsområdet i hela Storbritannien, och faktiskt den största storstadsmässiga zonen i EU, men om du tar dig utanför storstäderna så kan du se härliga ängs-och betesmarker.

Hur är Englands klimat?

England har ett så kallat maritimt tempererat klimat. Det innebär att vintertemperaturerna sällan hamnar under fryspunkten och att vädret ofta är fuktigt och snabbt kan skifta. Englands milda väder präglas av den varma Golfströmmen som tar med sig värme till England. 

Vi tipsar om vackra platser i England

I södra England är det mycket pittoreskt med dramatiska kustlinjer, idyll av landsbygd och kultur. Kanske du tar dig till Cornwall, Devon eller Dorset där landskapet är som godis för ögat och där flera mytomspunna filmer spelats in, såsom Legenden om Kung Arthur och Sherlock Holmes på den dimtäckta Dartmoorheden. 

Du kan finna hisnande vackra kuststräckor vid så kallade “Jurassic Coast” eller “Jurakusten” som den också kallas, platsen är ett världsarv på den engelska sydkusten i närheten av Dorset. Har du tur så kan du finna 180 miljoner år gamla fossiler där. 

Eller så kan du ta dig till St Michaels Mount som ligger utanför Cornwalls kust, det är en spektakulär tidvattenö. St Michaels Mount har spelat en central roll i en serie slag genom historien och det förflutna darrar i väggarna. Är det lågvatten kan du gå över, är det högvatten tar du båten. 

Vill du se böljande gröna kullar, som skiftar i grönt med små pittoreska byar fyllda med gästvänliga pubar? En dryg timmes tågresa från London ligger South Downs, Englands nyaste nationalpark. Böljande gröna kullar som skiftar i grönt med insprängda små pittoreska byar fyllda av gästvänliga pubar. Om du behöver vila dina fötter under promenaden i parken så finns det flera små byar inuti nationalparken, så som Arundel och Lewes. Utanför Lewes finns “Breaky Bottom Vineyard” som är en av Englands bästa producenter av vin. Deras mousserande och vita vin har vunnit flera priser. 

En annan otrolig sevärdhet i Englands natur är “Cliffs of Dover”. Det är ett av Englands absolut mest kända landmärken, och är väl värt ett besök. Klipporna är Storbritanniens närmaste punkt mot kontinentala Europa. Längs med klipporna så finns många vandringsleder som alla har en fantastisk utsikt över den engelska kanalen. Under klara dagar kan man till och med se den franska kusten. 

Lyx och elegans i St. Ives och Bournemouth

Vill du uppleva riktig lyx och elegans kan vi tipsa om St.Ives och Bournemouth. St Ives är en gammal fiskeby, men där fisket blir som överallt mindre och mindre av en näring längs våra kuster. Idag har turismen tagit över som huvudnäring även om det fortfarande fiskas. Bournemouth’s kust har många fina stränder. 

Englands natur är är verkligen otrolig och speciell på så sätt att den är väldigt skiftande. Det finns otroligt mycket att se, och vi är avundsjuka på dig som ska resa till vårt favoritställe, England!