Englands nöjesliv

England är landet med det mångfacetterade nöjeslivet!

Letar du efter riktig roligt nöjesliv och härliga kvällsaktiviteter så har England städerna du måste uppleva. I England hittar du allt från riktigt exklusiva restauranger och barer till gemytliga, älskvärda och pittoreska ställen du bara måste uppleva. I London är nattlivet som mest populärt men även städer som Manchester och Liverpool är populära orter för just nöje i alla dess former.

Välkommen till vår guide där vi berättar mer om nöjeslivet i England!

I London finns det gott om nöjesliv

I London är nöjeslivet en stor del av upplevelsen i staden. Oavsett om du är ute efter riktigt härliga restauranger, mysig Afternoon Tea eller en galen kväll på stan så är London staden du måste uppleva.

England är, som vi nog alla vet, kända för sina enormt många pubar. Vissa av de mest populära pubarna i världen ligger faktiskt just i London, The Churchill’s Arms är ett måste om du befinner dig i Notting Hill. Puben är känd för sin enormt vackra utsmyckning, både under sommar och vinter. Under sommaren är puben helt klädd i blommor och under vintern sätts fler än 20.000 lampor upp på fasaden som verkligen lyser upp hela gatan.

Ett annat tips om du befinner dig i London är att unna dig en Afternoon Tea, de mest kända Afternoon Tea-ställena ligger runt Hyde Park och Buckingham Palace, Fortnum & Mason eller varför inte något av de många fina hotellens Afternoon Tea. När det kommer till te är utbudet enormt, varför inte prova lite olika?

Är det nattliv du är ute efter finns det en mängd olika klubbar och barer som stänger sent. Det finns också enormt många fantastiska restauranger som du verkligen inte får missa, glöm inte kika på de lite mindre gatorna intill turiststråken, det är oftast där de mest fantastiska upplevelserna finns. 

Nöjesliv utanför London

Nöjeslivet i England är verkligen inte begränsat till London utan det finns självklart enormt många ställen att uppleva utanför storstaden. I Manchester finns exempelvis många fantastiska pubar och restauranger, många pubar erbjuder dessutom servering av mat, oftast traditionell och fantastiskt god.

Såklart är många populära barer och restauranger fantastiska och borde verkligen upplevas, Marble Arch är en sådan, här bjuds det på Ale och riktigt bra pub-mat, puben är dessutom historiskt gammal och älskas av såväl gamla som unga. Vi rekommenderar dock också att uppleva de där inhemska favoriterna, ofta har faktiskt de flesta stadsborna sina egna favoriter som de alltid går till. Just de pubarna erbjuder ofta riktigt bra upplevelser, där du verkligen får lära känna det äkta, den riktiga kulturen.

I Liverpool är utbudet liknande, som du säkert känner till så var det här den populära Beatles gruppen uppkom och därför är såklart staden mycket känd för just det. Faktum är att de finns flera pubar och restauranger i Beatles ära, populärast är nog att besöka The Cavern, klubben där Beatles gav nästan 300 spelningar. Runt hörnet av The Cavern ligger en annan pub, The Grapes, känd för att Beatles nästan alltid tog en öl där innan sina spelningar på klubben. Ett måste om du älskar The Beatles helt enkelt.

Annars är det såklart fotbollen som är populärt att uppleva, Liverpool FC. Till laget finns såklart pubar och restauranger helt hängivna till just fotbollen. Även arenan där Liverpool spelar kan man besöka, givetvis flera museum och liknande med. 

Nöjeslivet i England är fantastiskt, vi rekommenderar starkt att göra lite research kring vad du faktiskt vill uppleva innan du besöker landet, annars kan det lätt bli övermäktigt.

Läs gärna mer om England här på Englandguiden.se!