Shopping i London

Hitta bästa butikerna för shopping i London!

Shopping är en av de mest populära sysselsättningarna i London, både för besökare och stadens egna invånare. Det är inte alls konstigt att så är fallet, med tanke på det stora utbudet av shopping som finns i London. Du finner verkligen allt i shopping-väg. Lyxiga butiker, stora varuhus, livliga marknader, mindre detaljbutiker och second-hand butiker. Vet du vad hemligheten är? Jo - hitta rätt shoppingområde för just dig. Kanske du tycker om livliga Oxford Street, butiker med stora märken i West End, speciella hantverk i Camden eller stiliga kostymer i Savile Row. Testa dig fram och hitta det område du tycker om som mest. Vill du veta mer? Kul! Se vår guide nedan om shopping i London!

Vart hittar man vilken shopping i London?

Jo, London är uppdelad i olika stadsdelar. När vi pratar om shopping så är det oftast gatorna som skiljer utbudet åt.

Oxford Street och Regent Street

De populäraste shoppinggatorna i London är helt klart Oxford Street och Regent Street. Dem känner säkert du till. Dessa ligger mitt i centrala London och sträcker sig kilometer långa. Där finner du de mest populära butikerna såsom Zara och H&M men också lite exklusivare butiker såsom Ralph Lauren och Juicy Couture. På Oxford Street ligger flera välkända varuhus, däribland John Lewis och Partners Selfridges. På Regent Street ligger den världsberömda leksaksaffären Hamleys. Det är ett varuhus med sju våningar som erbjuder allt du någonsin kunnat drömma om i leksaksväg. Även fast du inte har någon du är i behov av att köpa leksaker till, ta dig en sväng inne på Hamleys för att uppleva atmosfären där inne, det är riktigt häftigt och du kommer förmodligen känna dig som att du är med i en film. 

Bond Street

På Bond Street hittar du allt exklusivt du kan tänka dig. Där finns märken såsom Cartier, Tiffany & Co, Chanel och mycket mer. Det är en speciell upplevelse att strosa runt på Bond Street, även fast du inte vill shoppa i dessa exklusiva butiker så kan du alltid fönstershoppa. 

SoHo och Carnaby Street

Intill de stora shoppinggatorna Regent och Oxford ligger SoHo och Carnaby Street. Där hittar du riktigt bra shopping, mindre gator och gulliga restauranger som blandas med shopping i alla dess former.

Harrods & Fortnum och Mason

På Harrods finner du allt mellan himmel och jord. Fin inredning, leksaker, parfymer, exklusiva kläder, restauranger och mycket mer. Att uppleva Harrods under juletider är väldigt speciellt, du kommer helt klart komma i julstämning så fort du kliver innanför dörrarna till Harrods. 

Fortum & Mason, ett annat varuhus, är känt för sina téer. Där kan du både shoppa men också avnjuta en av Londons mest populära Afternoon Teas. 

Camden Lock Market

Marknaden Camden Lock Market ligger precis intill den pittoreska kanalen. Att besöka denna marknaden är ett måste om du tycker om udda, unika presenter, mode och hantverk. Marknaden har en mix av butiker och stånd. Medan du ändå är i området, passa på att även besöka den Stables Market och Camden Market. 

Åker du till London bör du verkligen ta dig till olika delar av staden, och inte bara strosa på den vanligaste shoppinggatan Oxford Street. Vi är helt säkra på att du kommer älska det. Happy Shopping i London!