Shopping i England

Hitta bästa butikerna för shopping i England!

Shopping är något England gör riktigt bra. Framförallt är huvudstaden London en favorit hos många shoppingsugna, men även andra storstäder såsom Liverpool och Manchester är också omtyckta av såväl stora som små. Men vart hittar man egentligen den bästa shoppingen och är det något speciellt man behöver tänka på när man shoppar i England? Vi delar med oss av våra bästa tips som garanterat kommer göra dig till en riktig shoppingexpert!

Allas vår favoritstad när det kommer till shopping, London!

London är uppdelad i olika stadsdelar, och när vi pratar shopping är det oftast gatorna som skiljer utbudet åt. De allra mest populära gatorna är Regent Street och Oxford Street. Båda gatorna, eller avenyerna som de snarare är, ligger mitt i centrala London och sträcker sig kilometer långt.

På Regent Street och Oxford Street hittar du de mest populära butikerna, allt från Zara och H&M till de lite finare märkena Ralph Lauren och Juicy Couture. På Oxford Street ligger också flera kända varuhus, däribland John Lewis & Partners & Selfridges. Varuhusen är mycket populära och exklusiva, dessutom inbjuder varuhusen till mycket historia då några av varuhusen legat på exakt samma ställe sedan början av 1900-talet.

På Regent Street är upplevelsen likvärdig, populära kedjor blandat med riktigt exklusiva butiker. På Regent Street ligger också den världsberömda leksaksaffären Hamleys. Hamleys, ett varuhus med sju våningar som erbjuder allt du någonsin kunnat drömma om i leksaksväg.

Ett annat populärt shoppingstråk i London som du verkligen inte får missa är Bond Street. Här hittar du allt exklusivt du kan tänka dig såsom Cartier, Tiffany & Co, Chanel och mycket mer. Intill de stora shoppinggatorna Regent och Oxford ligger även SoHo och Carnaby Street. Här hittar du också enormt bra shopping, mindre gator och gulliga restauranger blandas med shopping i alla dess former.

Andra varuhus du inte får missa i London är såklart Harrods och Fortnum & Mason. På Harrods hittar du allt mellan himmel och jord - parfymer, exklusiva kläder, restauranger och mycket mer. Fortnum & Mason, som varit ett aktivt varuhus sedan 1707, är känt för sina téer. Hit går du för shopping och varför inte avnjuta en av Londons mest populära Afternoon Teas?

Upplev shoppingen i London, det är fantastiskt!

Shopping i övriga England

Andra populära städer i London där shopping står mycket i fokus är Manchester och Liverpool.

I Manchester är gatorna King Street, Spinningfields and New Cathedral Street populära. Där hittar du allt från väldigt exklusiv shopping till kända klädkedjor, dessutom är det väldigt fint och vackert med mycket historia. I Manchester ligger också flera kända varuhus, Manchester Arndale och Intu Trafford Centre är två populära sådana. I Manchester har också de kända varuhusen John Lewis, Selfridges, Debenhams och Marks & Spencer tagit plats.

I Liverpool är shoppingutbudet likvärdigt som Manchester, stora kända varuhus blandat med mindre butiker, stora som små. Liverpools innerstad är väldigt trevlig och värd att utforska. Där finns dessutom flera kända Outlets i Liverpool, Cheshire Oaks Designer Outlet är en av dem. Där finner du allt ifrån kända varumärken till populära klädkedjor, allt till väldigt bra priser i fantastisk miljö.

Åk till England på shoppingresa, vi garanterar att du inte kommer bli besviken!