Turistattraktioner i London

Hitta de bästa turistattraktionerna i London!

Det finns mängder med saker att se och göra i härliga London. Det finns helt klart någonting som passar för alla, oavsett om du tycker om shopping, besöka intressanta museum, kika på gallerier eller spana in platser du sett i filmer. Läs mer i vår guide för att få inspiration och tips om de platser du inte får missa i London! Psst... Det behöver inte kosta skjortan, vi tipsar om många sevärdheter som är gratis!

Buckingham Palace

Buckingham Palace är en känd turistattraktion i England. Det är den brittiska monarkens officiella residens, och ligger i London. Statsbesök och kungliga mottagningar hålls i palatset.

Big Ben

Big Ben känner du säkerligen till. Om du inte redan varit och sett den kända klockan i London, så har du säkerligen sett den i en och annan film. Klockan heter officiellt “Great Bell of Westminister” och slår varje heltimme. Tornet är hela 96,3 meter högt.  

Hyde Park

Hyde Park är en park i centrala London. Parken är väldigt stor och har plats för många olika aktiviteter, så som fotboll och tennis. Det finns också många småvägar som passar för cykling och ridning. 

London Eye

London Eye är Englands, och faktiskt hela Storbritanniens, mest besökta turistattraktion. Det är ett pariserhjul som rymmer 32 stängda, ovala kapslar som ger dig den mest magiska utsikten över hela London. Ett varv i London Eye tar cirka trettio minuter. 

Tate Modern

Tate Modern är ett av Storbritanniens ledande museer för modern konst. Museet ligger i ett stort, gammalt före detta kraftverk vilket gör besöket till en riktig häftig upplevelse. Det finns både tillfälliga utställningar men också en permanent utställning med stora konstnärer så som Matisse, Picasso, Rothko, Pollock, Warhol och Bourgeois. Väl värt ett besök!

Madame Tussauds

Här inne kan du se över 300 vaxdockor, i form av kända personer. Vaxdockorna är otroligt människoliknande och du kan nästan tro att dem är verkliga. Ta dig till Madame Tussauds och ta en bild tillsammans med Madonna, The Queen, One Direction eller just din idol. 

Afternoon Tea

En brittisk klassiker. Under Afternoon Tea kan du sippa på te, champagne och njuta av goda bakverk. London har många populära Afternoon-Tea sittningar. Ett populärt ställe att ta sin Afternoon-Tea på är på hotellet “Grosvenor House”. Det är ett av Londons mest anrika platser för Afternoon Tea. Ett annat populärt alternativ är “Kensington Orangery”. Där kan man kombinera en guidad tur av det kungliga slottet Kensington Palace med Afternoon Tea i den vackra restaurangen Kensington Orangery. 

Harry Potter World/Warner Bros

Är du en Harry Potter-fantast? Härligt! I London finns nämligen Warner Bros filmstudio, där man kan se rekvisitan, figurerna och miljöerna där Harry Potter-filmerna spelades in. Häftigt, eller hur? Detta är en fantastisk upplevelse som passar hela familjen. Mellan 2001 och 2011 spelades alla åtta Harry Potter-filmer in i just den filmstudion. Under den guidade turen så kan du snoka runt i Dumbledores kontor, besöka Great Hall eller vandra genom Diagon Alley. Det är verkligen ett måste för alla världens Harry Potter-fans!

Hop-on Hop-off Buss med Big Bus Tours

I London har du möjlighet att följa med på en hop-on hop-off sightseeing med de populära bussarna från Big Bus Tours. Då köper du enbart en biljett, men har möjlighet att hoppa av och på vid över 50 stopp längs vägen. Det finns tre olika rutter som ligger bekvämt nära kända landmärken och sevärdheter. Ett toppenbra och smidigt sätt för att uppleva mycket av London!

Hoppas att du testar några av våra tips när du är i London!