Turistattraktioner i England

Hitta de bästa turistattraktionerna i England!

Ska du resa till England och behöver tips kring vad som finns att hitta på, och vad du bör se? I England finns det otroligt många turistattraktioner, vi på Englandguiden.se tipsar dig här om de bästa turistattraktionerna!

Buckingham Palace

Buckingham Palace är en känd turistattraktion i England. Det är den brittiska monarkens officiella residens, och ligger i London. Statsbesök och kungliga mottagningar hålls i palatset.

Big Ben

Big Ben känner du säkerligen till. Om du inte redan varit och sett den kända klockan i London, så har du säkerligen sett den i en och annan film. Klockan heter officiellt “Great Bell of Westminster” och slår varje hel timme. Tornet är hela 96,3 meter högt.  

Hyde Park

Hyde Park är en park i centrala London. Parken är väldigt stor och har plats för många olika aktiviteter, såsom fotboll och tennis. Det finns också många småvägar som passar för cykling och ridning.

London Eye

London Eye är Englands, och hela Storbritanniens, mest besökta turistattraktion. Det är ett pariserhjul som rymmer 32 stängda, ovala kapslar som ger dig den mest magiska utsikten över hela London. Ett varv i London Eye tar cirka trettio minuter. 

Oxford Street

Oxford Street är Londons mest kända shoppinggata med omkring 300 butiker. Det finns både nationella och internationella varuhus, men också mindre butiker. Du kan vara helt säker på att du kommer hitta en butik i din smak på Oxford Street. Vill du komma iväg från det största folkmyllret på Oxford Street så kan du ta en avstickare till Covent Garden, Bond Street och Piccadilly.  

Stonehenge

Stonehenge är ett bronsåldersbyggnadsverk i sydvästra England. Verket består av en stora stenar, omgiven av en ringgrav och direkt utanför den finns en cirkelformad jordvall. Verket ligger nära Amesbury i Wiltshire. 

Peak District

Peak District är Englands äldsta nationalpark. Parken ligger i Derbyshire, mellan de stora städerna Manchester och Sheffield. 

Cotswolds

Cotswolds har många fina trädgårdar, honungsfärgade kalkstenshus och betande får. Det är faktiskt just från fåren som namnet Cotswolds kommer, då namnet kan översättas till “fårhagarna”. Om du åker till Cotswolds, passa på att besöka The Village Pub som är en pub/restaurang med riktigt brittisk pubmat. Restaurangen ger en härlig, lantlig och engelsk känsla. 

Afternoon Tea

En brittisk klassiker. Under Afternoon Tea kan du sippa på te, champagne och njuta av goda bakverk. Storstaden London har många populära Afternoon-Tea sittningar. Ett populärt ställe att ta sin Afternoon-Tea på är på hotellet “Grosvenor House”. Det är ett av Londons mest anrika platser för Afternoon Tea. Ett annat populärt alternativ är “Kensington Orangery”. Där kan man kombinera en guidad tur av det kungliga slottet Kensington Palace med Afternoon Tea i den vackra restaurangen Kensington Orangery. 

St Michaels Mount

St Michaels Mount är en ö i England. Den ligger i södra delen av landet, 400 km väster om London. Det är en spektakulär tidvattenö. Är det lågvatten så kan du gå till ön, är det högvatten så behöver du ta båten över. St Michaels Mount har spelat en central roll i en serie slag genom historien och det förflutna lever kvar i platsen. 

Harry Potter World/Warner Bros

Är du en Harry Potter-fantast? Härligt! I London finns nämligen Warner Bros filmstudio, där man kan se rekvisitan, figurerna och miljöerna där Harry Potter-filmerna spelades in. Häftigt, eller hur? Detta är en fantastisk upplevelse som passar hela familjen. Mellan 2001 och 2011 spelades alla åtta Harry Potter-filmer in i just den filmstudion. 

Upplev fotbollen i England

Det är väldigt vanligt att man reser till England för att titta på fotboll och uppleva fotbollskulturen. Vi tycker att du bör starta på någon av Englands tusentals pubar, där kommer det vara fullt med glada fans som skålar och stolt sjunger sina favoritlags klubbsånger. På de engelska fotbollsarenorna så sitter du ofta väldigt nära planen, vilket gör det extra roligt. Du kan bland annat titta på Manchester United och Liverpool. Boka in en fotbollsmatch under din vistelse i England!

Det finns otroligt mycket att se i England, inom olika kategorier. England passar både dig som vill se natur och landskap, shoppa, besöka välkända turistattraktioner, bara ta det lugnt och äta god mat eller kanske titta på en fotbollsmatch. Allt och lite till finns i London!